En snabb resa mot effektivare handel

 

När det gäller kläder och utrustning för jobb och fritid vill alla ha produkter de kan lita på. Men alltför ofta skenar priset iväg. Där skiljer sig ITAB Outdoor från konkurrenterna. Från dag ett har de arbetat för att kombinera smarta detaljer med uttänkta funktioner och låga priser.

Kloka kläder

Idag har ITAB Outdoor ett lager på över 100 000 varor och majoriteten av deras produkter designas, tillverkas och importeras av ITAB själva.


– Hög kvalitet och höga priser behöver inte nödvändigtvis gå hand i hand. Genom att alltid ha kontroll över företaget som helhet, från inköp till kund- bemötande, kan vi erbjuda unika produkter och en unik upplevelse. Vi kallar det ”kloka” kläder, säger Kenneth Grönlund, CEO på ITAB Outdoor.


I början av 2015 klev Pulsen in som leverantör av ITAB:s nya affärssystem Harmoney. Tre månader senare gick systemet live, med moduler för inköp, effektiv lagerhantering, butikskassa, kundtjänst, kampanjer och uppföljning, plus kundreskontra och ekonomiunderlag.


– Migreringen till Harmoney har gått över förväntan och på mycket kort tid. Affärssystemet var redan från start parametersatt, för att passa just vår verksamhet. Det märktes tydligt att Pulsen hade förstått vårt behov. Med hjälp av Pulsen och Harmoney är vår resa från postorder till digital handel och omnichannel påbörjad, fortsätter Kenneth Grönlund.

Stora steg framåt

Sedan starten har ITAB ställt höga krav på sig själva. Arbetet med att pressa priser, förkorta leveranstider och ge bästa tänkbara service slutar aldrig. För varje år som gått har ITAB lyckats bredda sitt sortiment och skapat fler möjligheter för kunderna att enkelt och bekvämt handla funktionella och prisvärda kvalitetskläder.


– Med införandet av Harmoney har vi lagt grunden för expansion vilket var huvudanledningen till bytet av affärssystem. Nu finns förutsättningar för att möta den europeiska marknaden, via e-handel såväl som via fysiska butiker, avrundar Kenneth Grönlund.

Fakta om ITAB Outdoor

• ITAB grundades av entreprenören Gunnar Lundblad i Surahammar år 1980

• Företaget har idag 20 anställda

• Förutom e-handel har ITAB även en butik i Surahammar

 

Ladda ner referensen som pdfPDF

För mer information:

Helena Bragée, Tel: 033-17 19 57, E-post: helena.bragee@pulsen.se

 

Dela gärna
Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på LinkedIn Skicka detta via e-post